Categorieën
Recensies

ALLY – With you in the Room

ALLY is een soort supercollectief. Sofie Letitre en producer Ferdy van der Singel met Nicky Hustinx (Weval), Micha Porte (Douwe Bob), Peter Peskens (Jungle By Night & Weval), Koen de Jong, en Cees Bruinsma. Samen vormen zij de basisband van ALLY. Daarnaast geven ook Eefje de Visser en HALCYON acte de présence op With You in the Room.

Het is geen uitgekiende strategie geweest om deze talenten bij elkaar te zetten, maar zoals Letitre zelf aangeeft : “Het is eigenlijk ook organisch ontstaan in onze studio. Vrienden, muzikanten en andere creatieve mensen, die over de vloer kwamen haakten aan. Het werd echt een plek waar veel dingen gemaakt werden. Zo ontstond Ally.”

Je kunt op deze plaat heerlijk verdwalen in een mix van spaarzame, duisterdiepe beats, zweverige geluidslagen en bovenal die wonderschone stem. Onheilspellend, gedurfd en oh zo beklijvend. Een formule die ze in eerder solowerk (2 EP’s) ook al succesvol neerzette. Het gevoel dat Letitire in haar muziek kan leggen, is een bevestiging van het uitzonderlijk talent.

Het nummer ‘Higher’ heeft ze samen geschreven met haar partner Ferdy van der Singel. “Het gaat over het verlangen naar, maar ook het gevaar van intimiteit. Voor mij is het een heel persoonlijk nummer. Ik heb lang niet gedurfd om me echt volledig aan iemand over te geven. Een ode aan de liefde en de weg ernaartoe.”

Het laatste nummer op het album, Disappear duurt maar 1:38, maar had wel dagen mogen duren. Een knap gedoseerd duet met HALYCON, waar de stemmen een mooi samenspel hebben met de zachte noten van het orgeltje. Zet het nummer op repeat, en je verdwijnt echt even naar een andere wereld.

Sofie Letitre is iemand die we in ons muzikale hart gesloten hebben. Een fysieke versie van With You in the Room is (nog?) niet verschenen en live performances zijn (nog?) niet gepland. We blijven haar in ieder geval met aandacht volgen.