Categorieën
Recensies

The Asteroids Galaxy Tour – Out of Frequency

Het Deense bandje The Asteroids Galaxy Tour heeft na drie jaar de opvolger van Fruit klaar. Het is een welkome plaat in de winter aangezien je meteen zin hebt om op het strand  met je blote voeten in het hete zand te dansen. Indie-rock meets partymusic, of psychedelica meets pop. Wat maakt het uit, het is lekker, net als de frontvrouw Mette Lindberg. Dus ga ze vooral live zien!  

 

 

Bio

The Asteroids Galaxy tour bestaat  sinds 2007, Kopenhagen is hun standplaats en in 2009 kwam het debuutalbum Fruit uit, onder eigen beheer. Waarschijnlijk waren ze daarom niet door heel veel mensen opgepikt. Apple had echter in 2008 al het nummer Around the Bend gebruikt voor een Ipod-reclame. Recentelijk heeft ook het grote biermerk Heineken ze ontdekt en het nummer “The Golden Age” gebruikt voor een commercial. Of het te maken heeft met de patriottische gevoelens van het biermerk, of met de kwaliteit van de band blijft gissen, maar het zal hun weg naar de top waarschijnlijk niet in de weg staan. Het album Out of Frequency is op namelijk zijn minst een waardevolle opvolger! Laten we voor The Asteroids Galaxy Tour hopen dat het album niet alleen door de grote bedrijven wordt opgepikt, maar ook door de muziekliefhebber.

 

Verdieping

De sound van The Asteroids is niet  echt te beschrijven als subtiel ofzo. Minder is meer is ook niet het devies dat ze hoog in het vaandel hebben staan. Neemt niet weg dat het goede muzikanten zijn. Het is gewoon heerlijke feestmuziek  met een brutale manier van zingen en een tour langs alle geluiden die ons universum biedt. Het vult misschien het gat op voor de mensen die Lady Gaga niet waarderen en White Denim niet dansbaar genoeg vinden. Het feestkarakter van de muziek brengt je soms wel in verwarring. De nummers Heartattack en Cloack and Dagger zijn daar sprekende voorbeelden van. Bij Cloack and Dagger komen de tekst en de sfeer dat het nummer zet geenszins overeen. Het gaat namelijk over een moord, maar het heeft die lekkere Galaxy-beat. Trompetten en trombones doen aan een op hol geslagen fanfare denken en Mette Lindberg zingt lekker brutaal.

 

In het tweede nummer Dollars in the Night ontpopt Lindberg zich tot een heuse rapper, op een lekker beat die niet zou misstaan op een vrolijk roots-album. De titelsong is wat rustiger dan de rest, een beetje soulvol zelfs. Hier laat Lindberg ook horen dat ze niet alleen zangerig kan schreeuwen, maar ook een hele mooie stem heeft voor wat kleinere nummers. Als je het nummer luistert zou je niet zeggen dat het een rustmomentje is op het album, maar dat is het wel.

 

Het is geen huzarenstukje zoals landgenoot Agnes Obel heeft afgeleverd, maar gewoon een ontzettend lekker recht-toe-recht-aan-album om te feesten tot je sterretjes ziet.

Geef een reactie