Categorieën
Recensies

Oscar Mulero – Black Propaganda

Voetbal, veel zon, zee zonder al te veel meuk, mooie vrouwen, tapas en techno. Wat komt er toch veel schoons uit het zuid Europese land. Vooral na een zeer teleurstellend EK voor ons, stemt ook Oscar Mulero mij lichtelijk jaloers. Hij maakte een geweldige donkere plaat die je nachtenlang zal wakker houden! The Ketchup Song is Spanje vergeven!    

 

Westergas

Deze techno held uit Spanje is een rijzende ster in de internationale dj/producer wereld. Hij kan als verantwoordelijk worden gezien voor de veranderingen die plaatsvonden in de Spaanse dansscène gedurende het laatste decennia. In de beginjaren van de jaren ’90 was hij mede oprichter van de Madridse techno tempel ’the Omen’. Deze club is in Spanje belangrijk geweest voor de kennismaking met de hypnotiserende techno uit de rest van Europa.

Na zijn periode in ’the Omen’ begon hij in heel Spanje op te treden, en daarmee veranderde ook zijn muziekstijl. Hij begon de pure, hardere en minimalistische Amerikaanse techno te draaien en werd daardoor een pionier en promotor van de harde techno sound in zijn land en is hij een graag geziene gast in de Westergas. Bron

 

 

Doffe Dreunen, Ferme Klappen

Het album begint met een het nummer Dirt waar een onheilspellende zoom de aandacht vraagt. Waar gaat het album heen vraag je jezelf af? Nog bijkomend van de hypnotiserende tonen, klapt Oscar er hard in met Instant Widespread of the Dirt. Je voeten en armen beginnen zich langzaam vanzelf te bewegen en de doffe dreunen verwelkomen je in een donkere tunnel van geluid. Gelukkig is er geen licht aan het einde van de tunnel, alleen nog maar meer doffe dreunen en ferme klappen. Heerlijk. Het album is zorgvuldig opgebouwd en kan fungeren als een volledige set. Helaas maar 43 minuten, maar van mij mag hij dit album twee keer achter elkaar draaien. Er staan dan ook geen missers op, of net iets te gelikte beat. Het is vuig zoals vuig bedoeld is, het is donker zoals donker bedoeld is, en Derrick May zag dat het goed was.

Geef een reactie