Categorieën
Maandradar

Monthly Digest – November

November, de maand van 45ste president van de Verenigde Staten Donald Trump, de maand van het overlijden van Leonard Cohen, en de comeback van A Tribe Called Quest maar vooral de maand van heerlijke platen.

Flasher 

Het titelloze debuut EP van dit DiY-trio uit Washington kwam begin dit jaar al uit op cassette en heeft nu een release op vinyl gekregen. Flasher zwemt in de punkrock-vijver en heeft een typisch Amerikaanse sound. Maar denk niet aan het commerciele blije stadiongeluid van Greenday of Blink 182. Deze songs zijn donker, chaotisch, introvert (tekstueel is het een reis door gevoelens van wanhoop, angst en frustratie) maar tegelijkertijd is de energie overal voelbaar. Band in de lijn van Fugazi, Pixies en Sonic Youth. 

 

Hope Sandoval and the Warm Inventions – Until the Hunter  

Nieuwe plaat van Mazzy Star zangeres Hope Sandoval en My Bloody Valentine drummer Colm O Ciosoig. Plaat die door zijn relaxtheid wat makkelijk in de achtergrond kan verdwijnen, maar dat doet geen recht aan de kwaliteit van Until The Hunter. De lome zang van Sandoval werkt hypnotiserend terwijl de instrumentatie langzaam en meeslepend is. Soms licht psychedelisch en dan weer wat meer folky, Until The Hunter is een dromerige plaat die het waard is aandachtig te luisteren.

 

Chris Robinson Brotherhood – New Cannonball Rag

Heerlijke ouwe-lullenmuziek geleid door de frontman van Black Crowes. Robinson richtte zijn Brotherhood in 2011 op als experiment. Bedoeling was een lokale band in Los Angeles te vormen die alleen in de regio zou spelen onder het motto: ‘Let’s see where the music takes us and have a good time (lees lekker jammen en stickies roken)’. Dit heeft geresulteerd in een typische psychedelische (southern)rockband met The Grateful Dead en The Almann Brothers Band als belangrijkste inspiratiebronnen. Inmiddels is met de beste wil de band niet meer lokaal te noemen, getuige de honderden gespeelde shows. Maar met het speelplezier zit het gelukkig nog steeds goed. Bewijs is deze nieuwe EP met vij langgerekte songs vol gitaarsolo’s en meerstemmige zang.

 

Geef een reactie