Categorieën
Maandradar

Monthly Digest – Januari

Het jaar is weer begonnen! In de nadagen van trump zijn inauguratie, en zijn verschrikkelijke intonatie, zijn er ook lichtpuntjes deze maand voor de oren, in de verschijning van muziek. The XX zijn weer terug met een album, Micheal Chapman heeft zijn vijftigjarige carrière samengevat op het album 50, en The Proper Ornaments en The Temples verblijden ons met contemporaine psychedelische rock. Het is weer begonnen!

 

Micheal Chapman – 50

De Britse Folk legende Michael Chapman (75) heeft zijn vijftigjarige carrière proberen samen te vatten op het schitterende 50. Zelf betitelt hij het als zijn “Americana” album, de tonen op het schitterende “Memphis in Winter” doen dan ook niet vermoeden dat hij van het regenachtige Britse eiland komt, maar al jaren op zijn “Porch” in de schommelstoel zit, met een strootje in zijn mond en een jachtgeweer op de schoot. Had zo de broer van Cash kunnen zijn.

 

 

The XX – I See You

The XX maken met hun album I See You toch een “ommezwaai” van de duistere minimalistisch indie, naar wat meer elektronische tonen. Wat dat betreft lijkt het succes van Jamie XX’s In Colour zijn weerslag gekregen hebben op het derde album van the XX. Fun fact voor de fysieke platen liefhebbers, de plaat is een spiegel, waarmee iedereen dus een uniek exemplaar heeft. 🙂

 

Proper Ornaments – Foxhole

Proper Ornmanents zijn de samenvatting van de huidige indie stroming. Er wordt sterk teruggegrepen naar oude helden, de sixties zijn terug en happening. De gelaagdheid en de soms zelfs klassieke benadering van muziek zijn een waar genot voor het oor. Gaat luisteren!

 

 

The Temples – Strange or be Forgotten 

Binnen de hele wederopstanding van de psychadelica is het een verfrissende band die louter kwaliteit aflevert. Popelementen vinden we vooral terug in de percussie en schreeuwende gitaren. Een heerlijk bandje die op verschillende festivals ook hun kwaliteit live laten blijken. Voorproefje van het nieuwe album is Strange or be Forgotten, een ode aan wijlen Bowie.

 

 

Geef een reactie